Egy szabadnap - 2019.07.11

2019.07.15. 16:11

A tegnapi koncert után a mai napunk igazán izgalmasnak ígérkezett. A déli órákra három különböző „flash-mob” volt betervezve három különböző helyszínre. Neki is vágtunk a városnak tömeg-közlekedve, de az időjárás nem sok jót ígért. 

Apropó időjárás: mióta tudtuk, hogy ebben a két hétben Japánban leszünk, bőszen bújtuk az időjárás-jelentéseket, illetve faggattuk azokat, akik korábban már voltak a szigetországban. A megszerzett infókból egyöntetűen azt szűrhettük le, hogy Japánban ebben az időszakban napos, meleg és nagyon párás a levegő, így nekünk, akik a szárazabb meleghez vagyunk szokva, kifejezetten megterhelő is lehet. Ehhez képest, amikor megérkeztünk Tokióba, akkor erősen felhős, hűvös és esős volt az időjárás. Nem is nagyon változott az ott töltött pár nap alatt. Én a magam részéről ezt egy kis gondviselésként fogtam fel, de fel voltam rá készülve, hogy ez két hétig valószínűleg nem marad így. Átutazva Nagoyába, majd Oszakába, az időjárás képe nem sokat változott. Talán annyi volt a különbség, hogy bár az ég felhős volt, és sokat esett, a hőmérséklet mégis megmaradt olyan 28 fokosnak, ami a magas páratartalom mellett azért már mégiscsak kezdte egy szauna jellegét felvenni. Így ismét előfordulhatott az a faramuci helyzet, mint Hong Kong-ban, vagyis hogy csepereg az eső és mi mégis izzadunk.

Visszatérve a mai napra, az első megállónk az oszakai városháza előcsarnoka volt. Bár flash-mobot említettem, ez igazából nem az volt, hiszen azok „spontán szerveződnek”, itt viszont - városháza lévén – előre engedélyt kértek a szervezők, és mire odaértünk, már előre szépen szalaggal le volt választva az a része az előtérnek, ahol énekelhettünk. Az egész megmozdulással a másnapi, Izumi Hall-beli koncertünket promóztuk. Minél több embert szerettünk volna becsalogatni. Az ebédidőben a hivatalokból kiáramló irodisták egy része megállt pár percre, belehallgatott az énekbe. Akadt, aki egész sokáig velünk maradt, de olyan is volt, aki egyszerűen csak sietett tovább. Feltehetően nem túl hosszú az ebédidő…

A második megállónk egy templomnál volt. Na, itt az időjárás kifejezetten ellenünk dolgozott, mert a három helyszínből egyedül ez volt félig-meddig szabadtéri, de pont ebben az időben esett legjobban az eső. Szerencsére a templom kapuja fedett volt, így oda behúzódva énekeltünk a járdán esernyővel álldogáló érdeklődőknek.

A harmadik helyszín pedig egy metróállomáshoz kapcsolódó bevásárlóközpontnál volt. Ez szintén kényelmes fedett hely volt, és itt aztán nem volt gond az érdeklődők számával, hiszen ezeken a helyeken hatalmas tömeg szokott lenni. Itt sem volt ez másként. Az egyik lépcső egyik felét szalagozták le nekünk, oda tereltek be bennünket. Az énekléssel nem is volt gond, sokan meg is álltak meghallgatni minket. Sőt, egy-egy rövid időre annyian ácsorogtak, hogy szinte még a gyalogosforgalom is megakadt. Úgy éreztük, hogy elég jól felkeltettük az érdeklődést a másnapi koncert iránt.

A flash-mobok után pedig következett az attrakció, az oszakai akvárium. Nem tudom sajnos, hogy ennek mi a hivatalos neve. Oszaka kikötői részén van egy hatalmas komplexum, ami azzal hirdeti magát, hogy ebben az akváriumban cetcápa is látható… az meg azért már elég nagy nyúl… kíváncsian vártuk hát, hogy milyen lesz. Az idő és a hely korlátai nem teszik lehetővé, hogy leírjam, hogy mi mindent láttunk. A lényeg az, hogy nem okozott csalódást a hely. Körülbelül 800 méternyi kanyargós folyosón kellett végighaladni, és szebbnél szebb élőlényeket, halakat láthatott az ember – és igen, tényleg van cetcápájuk, nem is egy! A bejegyzéshez csatolt videóban igyekeztem összefoglalni a látnivalókat, de azt hiszem, még az sem tudja visszaadni az egésznek a hihetetlenül lenyűgöző mivoltát. Érdemes ide egyszer eljönni!

Az akvárium után egy közös vacsi mellett pihentük ki az egész napos fáradalmakat. A szállodába pedig mindenki hazavihette a szép élményeit. ☺

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cantemus.blog.hu/api/trackback/id/tr5714947812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása